Not logged in. · Lost password · Register
Forum: MatriX RSS
Avatar
skhanna #1
Member since Jul 2016 · 73 posts · Location: Indore
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
Subject: Getting error after installing openfire latest version
Hi Alex,

I am using matrix xmpp library in .net with openfire. After update latest openfire verions 4.1.6. I am getting problem to receive message.  I am able to send xmpp message from matrix. I have another client on iOS where i am using xmpp iOS library. I am not able to receive message in Matrix client when sending message from iOS. I am getting this error on iOS device. This is composing message

  1. <message xmlns="jabber:client" to="1d063104-491d-44e3-86b4-17cd4d908752@eworkplace0/6a7973c5-46a4-492e-bb5c-243364175c7b" type="error" messagetype="100" category="chat" threadid="a05ee0c1-7aec-4226-9839-c22d1252792f" tenantid="BD5AFDF5-58FC-4920-A7DB-B0B07FB64435" chatstate="composing" sendername="Aashish" senderid="1D063104-491D-44E3-86B4-17CD4D908752" from="1d063104-491d-44e3-86b4-17cd4d908752@eworkplace0">
  2.    <body>composing</body>
  3.       <error code="503" type="cancel">
  4.          <service-unavailable xmlns="urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-stanzas">
  5.       </service-unavailable>
  6.    </error>
  7. </message>

In previous version 4.0.1 is working fine

Thanks,
Sanjeev Khanna
This post was edited 2 times, last on 2017-10-16, 17:43 by Alex.
Avatar
Alex #2
Member since Feb 2003 · 4322 posts · Location: Germany
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
service-unavailable usually means that you try to send a message to a resrource which is not available.

  • Are you sedning to a full jid?
  • Are you sure that the user is online while you are sending?
  • Are you sending to a full or bare Jid
Avatar
skhanna #3
Member since Jul 2016 · 73 posts · Location: Indore
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
Hi Alex,

Thanks for your quick reply.

I am sending below stanza

  1. <message to="a05ee0c1-7aec-4226-9839-c22d1252792f@broadcast.eworkplace0"
  2.  type="groupchat"
  3.  messagetype="100"
  4.  category="chat" xmlns="jabber:client" threadid="a05ee0c1-7aec-4226-9839-c22d1252792f"
  5.  tenantid="BD5AFDF5-58FC-4920-A7DB-B0B07FB64435" chatstate="composing" sendername="Gaurav"
  6.  senderid="5517F0F5-00AD-4561-B117-2C8EF2A6BD01">
  7. <body>composing</body>
  8. </message>

After sending this message, I am getting this response

 
  1. <message xmlns="jabber:client" to="1d063104-491d-44e3-86b4-17cd4d908752@eworkplace0/6a7973c5-46a4-492e-bb5c-243364175c7b"
  2.  type="error" messagetype="100" category="chat" threadid="a05ee0c1-7aec-4226-9839-c22d1252792f"
  3.  tenantid="BD5AFDF5-58FC-4920-A7DB-B0B07FB64435" chatstate="composing" sendername="Aashish" senderid="1D063104-491D-44E3-86B4-17CD4D908752"
  4.  from="1d063104-491d-44e3-86b4-17cd4d908752@eworkplace0"><body>composing</body><error code="503" type="cancel">
  5. <service-unavailable xmlns="urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-stanzas">
  6. </service-unavailable></error></message>

It's working fine with openfire 2.0.1 version but it's not working on openfire 4.6.1 on iOS device


Thanks,
Sanjeev Khanna
This post was edited on 2017-10-16, 22:05 by Alex.
Avatar
Alex #4
Member since Feb 2003 · 4322 posts · Location: Germany
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
It looks to me then like you try to send a grouchat message to a room which does not exist, or is not ready yet for messages.

  • Have you verified your MUC code?
  • Have you checked in the openfire changelog what changed?
Avatar
skhanna #5
Member since Jul 2016 · 73 posts · Location: Indore
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
I am sending message to Users group not MUC. I verified my code and it's same. I did fresh installation so there is no change log. Is there any place where i can check log?
Avatar
Alex #6
Member since Feb 2003 · 4322 posts · Location: Germany
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
your xml sais broadcast.eworkplace0.
So you send your message to some broadcst service or otehr subdomain.

Check this service, and i its running in your openfire.
Avatar
skhanna #7
Member since Jul 2016 · 73 posts · Location: Indore
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
I have installed Broadcast plugin for sending message to roaster group.
Avatar
Alex #8
Member since Feb 2003 · 4322 posts · Location: Germany
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
You are sending to this Jid: a05ee0c1-7aec-4226-9839-c22d1252792f@broadcast.eworkplace0

Where is the Guid in the user part coming from?
I have not used the broadcast plug in myself yet. Can you provide more information on this?
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please enter the word from the image into the text field below. (Type the letters only, lower case is okay.)
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Forum: MatriX RSS